Vakantie in eigen tuin!

Omdat veel zomervakanties dit jaar niet door gaan deel ik graag mijn twee favoriete activiteiten in de tuin, uiteraard speelt het gazon een centrale rol!

2 MIN 18 jul
Laatste update: 27 okt 2022
Delen:

Nieuwste blogs

5 MIN 10 mrt 12 eenvoudige stappen om je tuin in één maand te veranderen 3 MIN 02 feb De top 3 mooiste schutting planten om je tuin een opknapbeurt te geven 4 MIN 29 dec 4 Tips om tuin en planten tegen vorst te beschermen

Omdat veel zomervakanties dit jaar niet door gaan deel ik graag mijn twee favoriete activiteiten in de tuin, uiteraard speelt het gazon hier een centrale rol in!

Opzet zwembad op het gazon

Je kent ze wel, van leuk kinder plonsbad tot een groot opzet zwembad voor de hele familie. Zo zijn er verschillende uitvoeringen van opzetzwembaden te koop. Vaak in het blauw wat samen met het groene gras een veel voorkomend zomers tafereel is.

Voor de gazon liefhebber wordt hier een afweging gemaakt, verkoeling tijdens de zomermaanden of het gras een (grote) kale plek besparen…

  • Plaats het zwembad op een plek met zoveel mogelijk licht, dit versnelt het herstel!
  • Verwijder het zwembad tijdig zodat het gras kan herstellen voor de winter. Ik hanteer 1 september als deadline!
  • Repareer de kale plek op de dag dat je het zwembad verwijderd. Zo staat er binnen 2 weken weer gras.
  • Door het grote gewicht van een zwembad wordt de grond compact en hard, hierdoor kan gras niet meer groeien. Sla daarom de stap beluchten zeker niet over bij het herstellen van het gazon!

Zo herstel je een kale plek gemaakt door het zwembad:

 1. Verwijder dood organisch materiaal
 2. Belucht de bodem
 3. Voeg een dunne laag tuin aarde toe
 4. Zaai in met snel kiemend graszaad
 5. Bemest de grond met Lawn Starter
 6. Hark alles lichtjes in
 7. Druk aan met voeten of gazon wals
 8. Houd de grond 14 dagen vochtig

De BBQ

Wie zomer zegt, zegt BBQ! Als je op een zonnige vrijdagavond door de straten fietst zal je ongetwijfeld de heerlijke geuren van een barbecue treffen. Het is dan ook een van mijn favoriete activiteiten in de tuin!

De barbecue is het moment om met jouw gras indruk te maken op vrienden, famillie en buren. Met deze tricks krijg je gegarandeerd complimenten!

 • Houd je aan een bemestingsschema, ondervoed gras vertoont snel gele plekken. Download hier de gazon kalender.
 • Maai het gras op de dag van de BBQ. Het ziet er dan niet alleen het beste uit, het ruikt ook heerlijk!
 • Wie extra indruk wil maken met donker groen gras kan 7 dagen voor de BBQ een kleur boost geven met Iron Plus. Gebruik dan tussen 10 & 15g/m2. Dit kan trouwens elke 2 weken.
 • BONUS: leg nooit een heet BBQ rooster op het gras! Dit verbrand het gras en laat een lelijke ronde plek achter!
terug

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties. Waar wacht je nog op om een gesprek te beginnen op deze mooie pagina?

Wees de eerste om een opmerking te schrijven!
+ Laad meer
opmerkingen

Heb je wat opmerkingen?

Lees meer

De beste tips voor een groen en gezond gazon

POPULAIRE PRODUCTEN

+Bestsellers

Andere kochten dit het meest

Bekijk producten
Top
Snelkiemend graszaad 4.8 (86 beoordelingen) Voor een snelgroeiend gazon van Eredivisie-kwaliteit! Dit graszaad kiemt direct voor een snelle transformatie van uw tuin. Winterhard, met een levenscyclus van meerdere jaren. Vanaf:  18,99
Top
Voorjaars kit 4.8 (25 beoordelingen) Geef je gazon een groene, gezonde en weelderige uitstraling in de lente. Deze kit bevat alles wat je nodig hebt voor herstel van kale plekken en een gezonde groei boost.     Vanaf:  32,99
Langwerkende gazonmeststof 4.8 (163 beoordelingen) Geef je gras alles wat het nodig heeft zonder de overmatige groei die vaak gepaard gaat met bemesting. MOOWY’S langwerkende gazonmest werkt meer dan 90 dagen en levert snel resultaat. Hierdoor hoef je minder vaak het gazon te onderhouden! Vanaf:  15,99

Gratis download

Wil jij een gazon kalender?

🌱 Alle belangrijke onderhoudsmomenten voor je gazon in het jaar. Laat je e-mailadres achter en wij sturen je gratis de gazonkalender op.

Vul je email adres in

Ontvang de gazonkalender in de mail

Geniet het hele jaar van een groen gazon!