Last van paddestoelen in het gazon?

Paddestoelen in het gazon, voor velen is het frustrerend om ze in het gazon te hebben. Dit is begrijpelijk maar de meeste paddestoelen vormen niet een directe bedreiging voor het gazon!

1 MIN 19 jun
Laatste update: 27 okt 2022
Delen:

Nieuwste blogs

5 MIN 10 mrt 12 eenvoudige stappen om je tuin in één maand te veranderen 3 MIN 02 feb De top 3 mooiste schutting planten om je tuin een opknapbeurt te geven 4 MIN 29 dec 4 Tips om tuin en planten tegen vorst te beschermen

Paddestoelen in het gazon, voor velen is het frustrerend om ze in het gazon te hebben. Dit is begrijpelijk maar de meeste paddestoelen vormen niet een directe bedreiging voor het gazon!

Hoe ontstaan paddestoelen in het gazon?

Het is belangrijk om te begrijpen waarom ze in het gazon groeien voordat we ze gaan aanpakken. Bij het afbreken van dood organisch materiaal in de grond zijn schimmels betrokken. Paddestoelen zijn schimmels die helpen bij dit proces.

In het gazon zijn er vaak meer dan genoeg bronnen van rottend organisch materiaal. Blad, takjes, maaisel en zelfs dierlijke uitwerpselen vormden de ideale omstandigheden voor de paddestoel!

“Je kan de paddestoel het beste er uit trekken of gewoon op maaien

Paddestoelen verwijderen uit het gazon

Je kan de paddestoel het beste uit trekken of op maaien. Zorg er wel voor dat je de paddestoel opvangt en verwijderd van het gazon. Zo voorkom je dat sporen zich verspreiden.

Om paddenstoelen definitief uit het gazon te verwijderen, moet je de problemen die er in het gazon zijn oplossen.

  • Als het gazon te nat is, kan je beluchten.
  • Door het gemaaide gras op te vangen in plaats van te mulchen beperk je de hoeveelheid organisch materiaal in de bodem.
  • Ook met het verticuteren haal je overbodig organisch materiaal weg.
  • Bij te veel schaduw helpt het om bomen in te snoeien en wat uit te dunnen om zo meer licht in de tuin te hebben.
  • Je kan ook fungicide gebruiken maar als de oorzaak niet wordt aangepakt dan zullen de paddestoelen altijd terug komen.

Paddestoelen in het gazon laten staan?

Hoewel paddenstoelen in het gazon er misschien lelijk uitzien, zijn ze in feite heel gunstig voor het gazon. Het uitgebreide wortelsysteem van een paddestoel helpt de grond om water vast te houden.

Paddestoelen helpen organische materialen af te breken, in dit proces geven ze voedingstoffen terug aan de het gazon!

terug

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties. Waar wacht je nog op om een gesprek te beginnen op deze mooie pagina?

Wees de eerste om een opmerking te schrijven!
+ Laad meer
opmerkingen

Heb je wat opmerkingen?

Lees meer

De beste tips voor een groen en gezond gazon

POPULAIRE PRODUCTEN

+Bestsellers

Andere kochten dit het meest

Bekijk producten
Top
Snelkiemend graszaad 4.8 (86 beoordelingen) Voor een snelgroeiend gazon van Eredivisie-kwaliteit! Dit graszaad kiemt direct voor een snelle transformatie van uw tuin. Winterhard, met een levenscyclus van meerdere jaren. Vanaf:  18,99
Top
Voorjaars kit 4.8 (25 beoordelingen) Geef je gazon een groene, gezonde en weelderige uitstraling in de lente. Deze kit bevat alles wat je nodig hebt voor herstel van kale plekken en een gezonde groei boost.     Vanaf:  32,99
Langwerkende gazonmeststof 4.8 (163 beoordelingen) Geef je gras alles wat het nodig heeft zonder de overmatige groei die vaak gepaard gaat met bemesting. MOOWY’S langwerkende gazonmest werkt meer dan 90 dagen en levert snel resultaat. Hierdoor hoef je minder vaak het gazon te onderhouden! Vanaf:  15,99

Gratis download

Wil jij een gazon kalender?

🌱 Alle belangrijke onderhoudsmomenten voor je gazon in het jaar. Laat je e-mailadres achter en wij sturen je gratis de gazonkalender op.

Vul je email adres in

Ontvang de gazonkalender in de mail

Geniet het hele jaar van een groen gazon!