Het najaar, een toptijd voor het gazon!

Afhankelijk van de schade aan het gazon moet je het oplappen voor de winter.  Wanneer meer dan 30% van het gazon kapot is kan je het beste verticuteren, doorzaaien & bemesten. 

1 MIN 18 sep
Laatste update: 09 nov 2022
Delen:

Nieuwste blogs

5 MIN 10 mrt 12 eenvoudige stappen om je tuin in één maand te veranderen 3 MIN 02 feb De top 3 mooiste schutting planten om je tuin een opknapbeurt te geven 4 MIN 29 dec 4 Tips om tuin en planten tegen vorst te beschermen

Tijdens de zomer lijdt het gras onder hitte, droogte en meer betreding. Hierdoor heeft het nu een verzwakte weerstand. Ondanks dat het er nu nog goed groen uitziet, zal het snel uitdunnen in de winter. Dit heeft mos en kale plekken als gevolg in de lente. Met andere woorden: je bent weer terug bij af.

Dit wil je natuurlijk niet en daarom moeten we de weerstand verhogen voor de winter, dan dunt het minder uit en zal je volgend voorjaar met een prachtig gazon beginnen! Je verhoogt de weerstand makkelijk door te bemesten met Vital Plus. Wanneer meer dan 30% van het gazon kapot is kan je het beste verticuteren, doorzaaien & bemesten.

Het grootste voordeel om in september aan de slag te gaan is de lage onkruiddruk. Daarnaast moet je je geen zorgen maken om de bodemtemperatuur zoals in de lente. De herfst staat ook bekend om zijn buien, die helpen bij de waterbehoefte van de plant. Kortom: als je wat wil doen, doe het dan in september.

Fosfor & Kalium voor een sterke plant

In het najaar willen we niet teveel extreme groei, maar spelen we meer in op de wortelontwikkeling en weerstand van de grasplanten. Geef daarom minder stikstof en meer fosfor en kalium.

De fosfor in Vital Plus stimuleert de plant om een gezonder wortelstelsel te ontwikkelen. Dit maakt de plant gezond en helpt bij het overleven tijdens de winter. Kalium versterkt de celstructuur waardoor de plant minder vatbaar is voor ziektes en schimmels.

Magnesium voor een diepgroene kleur

Magnesium stimuleert de productie van bladgroenkorrels waardoor het gras niet alleen groener wordt, maar ook minder energie nodig heeft voor efficiëntere fotosynthese!

Gezond gras gaat donkergroen de winter in en blijft veel langer diepgroen, zo kunnen we langer genieten van ons gras!

Diep_groen_gras

Video: Gazon opknappen in het najaar

Bekijk hier de video waarin ik je uitleg hoe je het gazon in enkele simpele stappen weer mooi op orde krijgt voor de winter!

terug

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties. Waar wacht je nog op om een gesprek te beginnen op deze mooie pagina?

Wees de eerste om een opmerking te schrijven!
+ Laad meer
opmerkingen

Heb je wat opmerkingen?

Lees meer

De beste tips voor een groen en gezond gazon

POPULAIRE PRODUCTEN

+Bestsellers

Andere kochten dit het meest

Bekijk producten
Top
Snelkiemend graszaad 4.8 (86 beoordelingen) Voor een snelgroeiend gazon van Eredivisie-kwaliteit! Dit graszaad kiemt direct voor een snelle transformatie van uw tuin. Winterhard, met een levenscyclus van meerdere jaren. Vanaf:  18,99
Top
Voorjaars kit 4.8 (25 beoordelingen) Geef je gazon een groene, gezonde en weelderige uitstraling in de lente. Deze kit bevat alles wat je nodig hebt voor herstel van kale plekken en een gezonde groei boost.     Vanaf:  32,99
Langwerkende gazonmeststof 4.8 (163 beoordelingen) Geef je gras alles wat het nodig heeft zonder de overmatige groei die vaak gepaard gaat met bemesting. MOOWY’S langwerkende gazonmest werkt meer dan 90 dagen en levert snel resultaat. Hierdoor hoef je minder vaak het gazon te onderhouden! Vanaf:  15,99

Gratis download

Wil jij een gazon kalender?

🌱 Alle belangrijke onderhoudsmomenten voor je gazon in het jaar. Laat je e-mailadres achter en wij sturen je gratis de gazonkalender op.

Vul je email adres in

Ontvang de gazonkalender in de mail

Geniet het hele jaar van een groen gazon!